Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | M | Mambo Chillum        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Februari 1999) :

MAMBO CHILLUM "Mambo Chillum"
(Kinky Star Records 1998 - KS 009)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Intro (Well you needn't - Thelonious Monk)
2. Mr. B (Mr. PC - John Coltrane)
3. Mornin' Light (Morning Light - Benoleil/Regavoy)
4. Hoodoo (I've been hoodood - Mac Rebennack)
5. Swing Sister Swing (R. Lewis / W. Clarence / W. Bishop)
6. Monkey Doodl (Let the dady hold you - Otis Blackwell)
7. Bongo (B. Gaillard)
8. 300 Pounds of Joy (W. Dixon)
9. Shotgun Boogie (Tenessee Ernie Ford)
10. Boogie (Mambo Chillum)
11. Tonight my God (For you my love - Paul Gayten)
12. Hate to see you go (Walter Jacobs)
13. Dreamin' stuff (Mambo Chillum)

Muzikanten :
- Fred Verhaegen (vocals, harmonica)
- "Super Bruno" De Groote (guitars)
- Frederik Van Den Berghe (drums)
- Kristiaan "Boss" Bosschaerts (bass)

Produced by Geoffrey Burton

Coverdesign : Bruno "O'Hara" Janssens

Persmededeling

Mambo Chillum is niet alleen een van de prachtige songs die werd opgenomen door de levende blueslegende John Lee Hooker, maar ook een fantastische Belgische groep die Blues en Mambo vermengt tot een unieke muzikale cocktail ... of dat toch deed tot het moment van hun recente en spijtige split.

Vooraleer hun geweldige opnames voor altijd verloren gingen kwam Kinky Star Records echter met een full CD. Eerder werd al een promosingle met twee nummers uitgebrachts : "Morning Light" is een vrolijk swingende track met een snuifje jazz en een potentiële zomerhit. "Tonight My God" is eerder een rauw rocknummer en een track waar John Spencer nog een punt aan kan zuigen. Dit zijn twee songs die op maat zijn gesneden voor een publiek dat geen zier geeft om de laatste mode of trend !!

Bron : Kinky Star Records.

In de pers :

- Weekend Knack, november 1998: "De vettigste sound van eigen bodem staat op het conto van Mambo Chillum, een combo dat intussen al gesplit is. Dat er in extremis nog een cd wordt afgescheiden, kunnen we beschouwen als een mooi afscheidsgeschenk. Een groezelige plaat vol zompige blues. Snuifjes jazz en mambo zijn de peper en het zout erop.".
- Stage, januari 1999 : ***** "Zodra de eerste noten van de instrumentale opener Mr.B door de luidsprekers knallen, wordt duidelijk dat hier huiveringwekkend goed gemusiceerd wordt, maar wel met de nodige humor. They sound like hell ... Het harmonicaspel van zanger Fred Verhaegen zou Steven de Bruyn van El Fish wel eens van de troon kunnen blazen ... Dit móet je gewoon in huis halen".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Mijn Mening

In februari van vorig jaar verscheen er in Humo's Uitlaat een briefje, een week na een interview met Soul Sucker en The Seatsniffers, waarin ene Guido Belcanto uit Antwerpen (dé Guido Belcanto ??) de aandacht vestigde op het bestaan van "nog een bandje dat qua vakmanschap de twee bovengenoemde combo's zoniet overklast, dan toch serieus naar de kroon steekt : The Mambo Chillum, een clubje jonge gansters die zo lijken weggelopen uit een Tarantino-film en een onweestaanbare cocktail brouwen van surf, latin, blues en rockabilly". Hoe gelijk had deze man !!
De groep moet omstreeks die tijd immers net de opnamen voor de debuutplaat (met Geoffrey Burton, de rechterhand van Arno & Pieter-Jan De Smedt) beëindigd hebben, en begon met het zoeken naar een platenfirma. In augustus was de veer echter al gebroken, en ondanks dat de cd nu echt wel uit ging kunnen komen, gaf de groep al zijn afscheidsconcert.
Op de cd zelf is dat echter in het geheel niet te horen : hier wordt gemusiceerd op het maniakale af, de gitaren zijn om ter vettigst, de drums hameren erop los, de harmonica teistert de hoge noten, de stem scheurt door feedback vaneen ... kortom : moerasblues (voorbeelden : Mr.B, Hoodoo, Boogie). Om het andere nummer gunnen de gasten zich een adempauze met ietwat beschaafdere vormen van blues met invloeden van mambo, jazz, swing ... (voorbeelden : Morning' Light, Dreaming Stuff).
Het verschroeiende tempo van het begin houden ze later op de cd niet vol, en in een enkel nummer slaat de bluesmonotonie al eens toe, maar in de uitschieters is dit materiaal dat bijvoorbeeld niet zou misstaan op een Nuggets-verzamelaar.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

Meer over deze groep :

- Meer over de groep vindt je op de website van Kinky Star
- Contact :
via Kinky Star Records, Vlasmarkt 9, 9000 Gent, Belgium
Tel + Fax : 0032-(0)9-223.48.45 email : kinky.star@planetinternet.be

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 10 februari 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
713
0
713 BEF
HVH-Megastore
738
54
892 BEF
Proxis
561
95
656 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat ergens anders (online) nog goedkoper gezien, heeft u zelf een CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Mambo Chillum
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up