Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | T | 10000 Women Man        
           
 

link to the cd shop that had the best prize at the time of writing this reviewCD VAN DE WEEK (Oktober 1999) :

10000 WOMEN MAN (HKM, RANA 42762 - Distr. Rough Trade)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. On My Own
2. Ode to the Bums
3. Down and Out
4. Blue
5. Fake
6. Ugly Morning
7. Disconnect
8. Home Again
9. Suicide Summer
10. Jet Set (queen of)
11. Look at the Sun
12. I don't Mind

Muzikanten :
- Marc Debacker : guitars, vocals
- Bruno Bernas : guitars, vocals
- Jean-Pierre Mendes : bass
- Gert Vereecken : drums

Geproduceerd door Frank Van Bogaert & 10000 Women Man
Opgenomen in Ace Studio, Aartselaar, maart 1999.

Hoesfoto : Richard Billingham

Mijn Mening

Wat een lezer van een recensent verlangt is meestal een simpel ja of nee. Loont deze plaat/boek/film de moeite van het kopen/kopiëren/gaan zien. Ja of Nee. Of is het bocht, commerciële brol en inhoudsloze rommel. Ja of Nee.
Welnu, beste lezer, nu ik hier de rol van recensent van de cd "10000 Women Man" van de gelijknamige Brusselse groep op mij heb genomen, luidt mijn antwoord op de vraag "ja of nee?" in deze : "Jee" (of "Na" als u dat liever heeft). Ja èn nee. Deze cd is namelijk verdeeld in twee gelijke delen, het ene nogal walgelijk, het andere serieus attractief.
10000 Women Man, een groepje uit het Brusselse, is de groep van Marc de Backer. Deze ondernemende hardcore-Belg wist zich de voorbije jaren op te werken tot op het podium bij groepen als Mucky Pup en Dog Eat Dog, maar keerde die carrière nu de rug toe om zijn eigen ei te komen leggen. Het is een soort emotionale en donkere (hard)rock geworden.
Voor wie houdt van een stevige portie gitaren valt er op songs als "Queen of the Jet Set", "Down & Out", "Disconnect" (de aanstekelijkste song) en "Suicide Summer" (de beste song) heel wat te beleven. Dit is een energieke en verstandige gitaarrock à la Offspring, Queens of the Stone Age, Therapy ...
De andere helft van de cd staat echter vol met een overjaarse hardrock, teveel akkoordenwissels, overspannen zang, en over-the-top teksten. Dieptepunt hierbij is "Ugly Morning" (over de dood van de vader van een van de twee songschrijvers), maar ook "Home Again" en "Fake" (ondanks veelbelovende intro) komen aardig in de richting. Dit is een soort musical op gitaar en roept soms zelfs het spook der symfonische rock weer tot leven (Blue).
Die "10000 Women" zullen vandaag dus nog niet aan hun voeten gaan vallen. 5000 maximaal !

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Tim Coene in TEEK : "10000 Women Man maakt geöliede gitaarpop met de power van stonerrock. De traag en laag scheurende gespierde songs sleuren je probleemloos mee (al weeg je 150 kilo) in een melancholieke melodieuze sfeer. ... Tatoeëer het op je rug: "10000 Women Man is één van de meest verrassende Belgische releases van het afgelopen jaar"
- Carl Coppieters in STAGE : "Vlotte gitaarrock, af en toe een beetje psychedelica en een snuifje pop zijn de handelsmerken. Het album eist wel een paar luisterbeurten eer de emotionele "touch" in de mzueik van Marc De Backer je raakt, maar daarna ben je er helemaal weg van."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze groep :

- website over de groep op http://users.chello.be/cr30306/index.htm
- contact : Françoise Michiels : 0032/(0)2/463.17.67. 39, Rue du Magistrat - 1050 Bruxelles
- Rana : fax 0032 2 542 34 25
- Pic van de groep toen Tony De Martino (Channel Zero) en Jef Aerden er nog bijwaren.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over 10000 Women Man

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up